سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ او را گفتند : چگونه بر هماوردان پیروز گشتى ؟ فرمود : ] کسى را ندیدم جز که مرا بر خود یارى مى‏داد . [ و اشارت بدین مى‏فرماید که بیم من در دل او مى‏افتاد . ] [نهج البلاغه]
پـــــــــــیچک
درباره



پـــــــــــیچک


محسن
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها

  


رقیب احتمالی اوباما در انتخابات 2012
 رامنی با اختلاف تنها هشت رای سنتروم را در اولین انتخابات درون حزبی جمهوری‌خواهان شکست داد
احسان ابطحی
در رقابتی‌ترین انتخابات درون حزبی تاریخ ایالت آیوا، میت رامنی و ریک سنتروم رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر برگزار کردند تا در نهایت رامنی با اختلاف تنها هشت رای برنده انتخابات درون حزبی جمهوری‌خواهان در این ایالت شود. آیوا اولین ایالتی است که انتخابات درون حزبی در آن برگزار می‌شود. به گزارش روزنامه لس‌آنجلس تایمز، پس از شمارش آرا در بامداد روز چهارشنبه، مشخص شد که رامنی موفق شده‌است 30 هزار و 15 رای به دست‌آورد، در شرایطی که سنتروم 30 هزار و 7 رای به دست آورده‌ بود.در مجموع این دو نامزد جمهوری‌خواه موفق شدند نیمی از 120 هزار رای ریخته شده به صندوق‌ها را به دست آورند تا نا‌کار‌آمدی نظر‌سنجی‌های انجام شده در هفته‌های گذشته آشکار شود.رامنی پیش از اعلام نتایج آرا در شهر دی موین، مرکز ایالت آیوا و در جمع هوادارانش گفت: «ما نمی‌دانیم نتیجه نهایی انتخابات چه خواهد شد اما به ریک سنتروم تبریک می‌گوییم. این پیروزی بزرگی برای او و تلاش‌هایش به شمار می‌رود.»سنتروم، سناتور پیشین ایالت پنسیلوانیا هم در جمع هواداران شادمانش در حومه شهر دی موین گفت: «بسیار متشکرم آیوا.»آخرین باری که انتخابات درون حزبی جمهوری‌خواهان در ایالت آیوا به این شدت به یکدیگر نزدیک بود به سال 1980 میلادی بر می‌گردد. در آن سال جورج هربرت واکر بوش، انتخابات را با 6/31 درصد آرا از رونالد ریگان با 5/29 درصد آرا برد. با این حال در نهایت این رونالد ریگان بود که نامزد نهایی جمهوری‌خواهان شد و با پیروزی بر نامزد دموکرات‌ها هشت سال سمت ریاست‌جمهوری را در اختیار داشت. جورج هربرت واکر بوش هم هشت سال معاون ریگان بود و به عنوان نامزد نهایی جمهوری‌خواهان در انتخابات سال 1988 انتخاب و موفق شد با پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری برای چهار سال این سمت را در اختیار داشت. او اما در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 از بیل کلینتون شکست خورد تا از معدود روسای جمهوری آمریکا باشد که تنها چهار سال این سمت را در اختیار داشت.در سال 1996 میلادی هم، باب دال تنها با اختلاف سه درصد آرا پت باکانان، دیگر نامزد جمهوری‌خواهان را شکست داد.با وجود نزدیکی آرا در انتخابات ایالت آیوا، هیچ نامزدی تقاضای بازشماری آرا را ارائه نداده‌است.به غیر از رامنی و سنتروم که اول و دوم شدند، ران پاول، نماینده حوزه چهاردهم ایالت تگزاس، 21 درصد آرا را به دست آورد، نیوت گینگریچ، رییس پیشین مجلس نمایندگان ایالات‌متحده 13 درصد آرا را به دست آورد، ریک پری، فرماندار ایالت تگزاس 10 درصد و خانم میچل باکمن، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت مینه‌سوتا هم تنها 5 درصد آرا را کسب کردند.ریک پری، به دلیل نتیجه ضعیفی که در انتخابات ایالت آیوا به دست آورد اعلام کرد که به جای رفتن به ایالت کارولاینای جنوبی، به تگزاس بازخواهد گشت تا «مسیر پیش‌رو برای ادامه رقابت‌های انتخاباتی را مورد بررسی قرار دهد.»انتخابات درون حزبی جمهوری‌خواهان در ایالت آیوا نشان نداد که کدام جمهوری‌خواه و یا نامزد کدام طیف از جمهوری‌خواهان می‌تواند در نهایت نامزد این حزب و رقیب اوباما در انتخابات نهایی ریاست‌جمهوری آمریکا شود که قرار است روز ششم نوامبر برگزار شود.
رامنی در اواخر روز سه‌شنبه و در شرایطی که مشخص شده بود پنج رای از رامنی بیشتر دارد گفت: «پیش به سوی نیوهمپشر، بگذارید آنجا کار را تمام کنیم.» فرماندار پیشین ایالت ماساچوست اضافه کرد: «آنجا یکدیگر را ملاقات می‌کنیم، کار زیادی پیش رو داریم.»ران پاول هم در سخنانی که نشانی از شکست در آن دیده نمی‌شد، گفت: «ما ادامه خواهیم داد.» او اضافه کرد:«چیزی وجود ندارد که به خاطر آن شرمنده باشیم.» ران پاول که پیشتر زمانی عضو حزب سوم موسوم به لیبرتارین بود، بعد‌ها به حزب جمهوری‌خواه پیوست. او نامزدی است که با شالوده اصلی جمهوری‌خواهان اختلافات اساسی دارد. پاول از مخالفان جنگ عراق بود. او همچنین مواضعی به شدت مخالف با لابی اسرائیل اتخاذ می‌کند به همین دلیل این لابی اخیرا او را به برنامه‌ها خود که با حضور دیگر نامزد‌های جمهوری‌خواهان برگزار شد، دعوت نکرده‌است. پاول همچنین از مخالفان اقدام نظامی علیه ایران است. او یک پزشک و پیرو مکتب اقتصادی اتریش است و جمهوری‌خواهی محافظه‌کار به شمار می‌رود که بسیاری او را یکی از پدر‌خوانده‌های جنبش راست افراطی تی پارتی یا حزب چای می‌دانند.
میت‌رامنی فرماندار پیشین ایالت ماساچوست/ عکس: نیویورک تایمز


کلمات کلیدی: دنیای سیاست


نوشته شده توسط محسن 90/10/15:: 7:43 صبح     |     () نظر